fbpx
Top

Vegetarische groenteschotel met spelt

Vegetarische groenteschotel met spelt

Tegenwoordig heb je bij de bakker steeds meer ‘speciale’ broodsoorten zoals bijvoorbeeld speltbrood. Maar spelt is ook gewoon als ‘korrel’ te eten. Ik ben meer spelt gaan eten omdat spelt door de oplosbaarheid in water snel en makkelijk wordt opgenomen door het lichaam. Hierdoor voel ik mij minder opgeblazen. Daarnaast bevat spelt veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Een ander belangrijk voordeel waarom ik meer spelt ben gaan eten is dat spelt niet de schadelijke lectinen bevat die in andere graansoorten zitten, met name tarwe. Want dat zorgt ervoor dat het lichaam de aanwezigheid van insuline simuleert wat een onterecht effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Spelt is dus ook heerlijk met groente zoals in deze vegetarische groenteschotel.

Vegetarische groenteschotel met spelt

Vegetarische groenteschotel met spelt

Wat heb je daarvoor nodig?

  • 1/2 courgette
  • 3 penen
  • 1/2 (rode) paprika
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • Champignons
  • 2 knofllookteentjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • Oregano
  • Geitenkaas of feta

Spelt moet nog wellen in water dus zorg dat je ‘s ochtends al start met de voorbereidingen. Bereid de spelt volgens de verpakking. Terwijl de spelt kookt, laat je een scheutje olijfolie heet worden in een pan en bak je de champignons, ui, paprika en courgette. Voeg als de courgette bijna klaar is, de tomaat en de knoflook toe. Laat een minuutje op het vuur staan. Voeg de verse basilicum toe en breng het verder op smaak met oregano, peper en zout. Laat de spelt goed uitlekken en voeg toe. Strooi als laatste de feta of geitenkaas over de schotel en mix het geheel.

In het recept staan de groeten die ik erg lekker vind maar je kan toevoegen wat je wilt! Dit is een ideale schotel als je nog restjes in je groenten la hebt liggen.

Geen reacties

Laat een reactie achter