fbpx
Top

Thaise groene curry met pompoen

Thaise curry met pompoen FitFoodFab

Thaise groene curry met pompoen

Ik ben zo gek op curry! Je kunt ook zo goed variëren met de ingrediënten die je toevoegt. Zelf een currypasta maken klinkt heel bewerkelijk dus ik gebruikte altijd een kant-en-klare versie met de minste nare toevoegingen. Maar ik ben erachter dat zelf een currypasta maken best meevalt en je kunt het ook prima voor meerdere keren maken en invriezen. Hieronder heb ik een heerlijk recept van een Thaise groene curry met pompoen. Je kunt dus een currypasta kopen of zelf maken. Hoe je het zelf maakt, staat in het recept van de heerlijke viscurry.

Hoe maak je de Thaise groene curry met pompoen?

Wat heb je nodig:
(voor 3/4 personen)

  • 1/2 flespompoen (ongeveer 500 gr)
  • 125 gr taugé
  • 150 gr wortelen
  • 1 (rode) ui
  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 200 gr spinazie
  • 1 rode paprika
  • 130 gram kikkererwten (gekookt en uitgelekt)
  • 2 el olie
  • 1/2 bouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • Thaise groene curry pasta (ongeveer 55 gram)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen door het midden en verwijder de pitten. Leg de twee helften op een bakpapiertje op de bakplaat. Laat de pompoen 30 tot 40 minuten in de oven garen. Snijd de wortel en paprika in kleinere stukjes. Spoel de (gekookte) kikkererwten af en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Versnipper de ui en bak deze met de wortelen 5 min. Voeg de paprika en bloemkoolroosje er bij en bak het weer een paar minuten. Hierna kan ook de currypasta bij de groenten. Voeg het halve bouillonblokje en 200 ml water toe en roer het voorzichtig tot het water en pasta zijn ‘versmolten’. Zet het vuur wat lager en laat het ongeveer 15 minuten garen. Snijd ondertussen de helft van de pompoen in kleine blokjes. Voeg de pompoen, kikkererwten en taugé toe en laat het nog 5 minuten garen. Als laast kun je de kokosmelk en spinazie erbij doen en het 2-3 minuten mee sudderen tot de spinazie iets geslonken is.

Deze curry is heerlijk met rijst en met (knoflook) naanbrood. Eet je koolhydraatarm dan kun je net als ik in een schaaltje nog wat spinazie doen en daarop de curry. Eet smakelijk!

Geen reacties

Laat een reactie achter