fbpx
Top

Suikervrije sesamkoekjes

Suikervrije sesamkoekjes

Als ik een keer een avondje thuis ben en lekker op de bank ga hangen dan komt er bij mij altijd een moment dat ik trek krijg in iets lekkers. Meestal is dat een uurtje nadat ik heb gegeten. Maar deze snack-behoefte gaat bijna altijd wel weer vanzelf weg door er niet meer aan te denken of na een lekker kopje thee (met honing). Wil je wel iets snacken? Maak dan deze lekkere suikervrije sesamkoekjes. Ze zijn ook heerlijk als tussendoortje.

Suikervrije sesamkoekjes

Wat heb je nodig?

  • 280 gram sesamzaadjes
  • 4 el kokosolie
  • 4 el rijststroop (te koop bij Ekoplaza)
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl vanille extract
  • Snufje zout

Verwarm je oven voor op 200 graden. Als je sesamzaadjes hebt gekocht die nog niet geroosterd zijn, rooster je ze eerste eventjes in een droge koekenpan. Verwarm in een pannetje de kokosolie met de rijststroop. Haal het pannetje van het vuur zodra de koksolie en rijststroop goed gemengd zijn. Voeg de sesamzaadjes, kaneel, vanille extract en zout toe en roer heel goed door met een houten lepel. Stort de massa uit over een vel bakpapier en strijk glad met de bolle achterkant van een lepel.

Plaats de sesamkoekjes voor 8-10 minuten in de oven. In mijn hetelucht oven waren ze na 8 minuten perfect. Houdt de tijd goed in de gaten want sesam heeft de neiging om aan te branden. Haal het bakpapier met de sesamkoek uit de oven en leg het op een koude ondergrond. Laat het hier voor ongeveer 15 tot 20 minuten liggen. Als het goed is, is je koek nu krokant geworden en afgekoeld. Snijd de koek met een pizzames in reepjes.

Geen reacties

Laat een reactie achter