fbpx
Top

Citroen-gember icetea

Citroen-gember icetea

Het wordt weer steeds warmer en dan is goed drinken erg belangrijk. Per dag moet ons lijf minimaal twee liter vocht binnenkrijgen en met het Personal Body Plan moet ik zelfs zo’n drie tot vijf liter water drinken. Water en thee gaan me in verloop van de dag ook wel een beetje vervelen dus ben ik eens gaan experimenteren met het maken van zelfgemaakte icetea. In het restaurant Little V in Den Haag (waar ik graag kom) kan je echt de lekkerste ijsthee met gember drinken. Omdat ik proef dat daar veel suiker in zit, ben ik mijn eigen verfrissende gember-citroen icetea gaan samenstellen. Voor de zoetekauwen onder ons kan je natuurlijk altijd suiker toevoegen maar als je kiest voor honing dan is dit een heerlijk dorstlessende en suikervrij drankje!

Citroen-gember icetea

Homemade iceteaIngrediënten (voor 1 kan):

– 1 liter groene thee
– 2 tot 3 cm verse gember
– 1 citroen of limoen
– honing (zonder toegevoegde suiker)
– ijsblokjes
– komkommer (optioneel) 

Pak een leuke glazen kan. Zet een liter groene thee en schenk de thee in de grote kan en roer hier de honing door. Laat de thee afkoelen en zet afgedekt in de koelkast zodra deze lauw is. Laat de thee met honing goed koud worden. Pers een halve citroen of limoen uit in een groot glas. Rasp daarna de helft van de gember en doe dit bij het citroensap. Snijd van de rest van de gember plakjes en voeg deze ook toe. Snijd de rest van de citroen/limoen in plakjes en ook deze gaan erbij. Mix dit door elkaar (eventueel met een stamper) zodat de smaken optimaal tot hun recht komen. 

Haal de ijsthee uit de koelkast, voeg de ijsblokjes en het citroen/gember mengels toe. Snijd een paar plakjes komkommer af en voeg een deel bij de icetea. Rijg ook een paar plakjes samen met plakjes citroen/limoen en eventueel munt op een lange satéprikker als garnering. 

Tip: De ijsthee wordt trouwens sterker naarmate je ‘m langer laat staan.

Delen

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

NieuwsbriefSchrijf je in en blijf op de hoogte!

Ik wil jou inspireren en motiveren om af te vallen, van je fysieke en mentale klachten af te komen en je op weg te helpen naar de beste versie van jezelf! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

× Kan ik je ergens mee helpen?