fbpx
Top

Raw cacao chia energiereep

Raw cacao chia energiereep

Chiazaden zijn een powerhouse met goede voedingsmiddelen en dat zit allemaal in dat kleine zaadje. Chiazaden zitten vol met eiwit, calcium, magnesium en ijzer waardoor het bijdraagt aan mooi en gezond haar, nagels en huid. Tevens bevatten ze goede omega-3 vetten en vezels wat zorgt voor een gezond hart en bloedcirculatie. Deze raw cacao chia energierepen neem ik mee als ik een drukke dag op het werk heb of als ik na mijn werk gelijk door ga om te sporten.

Energiereep_fff_2

 

Voor 8 repen heb je het volgende nodig:

125 gram ongepitte dadels (Medjool)
20 gram ongezoete cacaopoeder
50 gram chiazaden
3 gram vanille extract, optioneel
60 gram amandelschaafsel
Oat flour for dusting, optional

Snijd de dadels in kleine stukjes en doe ze in de keukenmachine. Vermaal ze tot een dikke pasta. Voeg dan de cacaopeder, chiazaden en vanille extract toe. Meng dit goed met de dadelpasta. Voeg als laatst de amandelschaafsel toe en mixt het goed door elkaar.

Leg een vel bakpapier op je aanrecht en giet het mengsel hierop. Vouw een deel van het bakpapier er overheen en druk het mengsel plat tot ongeveer 1,5 dik. Pak het mengsel in in het bakpapier en laat het een nachtje in de koelkast staan.

Pak daarna het pakketje uit en snijd het met een pizzames in 8 repen. Bak de repen afzonderlijk van elkaar weer in in bakpapier of aluminiumfolie. Zo drogen ze niet uit en zijn ze nog zeker 4/5 dagen goed!

Delen

Geen reacties

Laat een reactie achter