fbpx
Top

Pompoenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoekjes

De herfst is begonnen en is echt al kouder buiten. De salades gaan dan wat meer vervangen worden door warme gerechten. Deze pompoenpannenkoekjes zijn lekker zoet van smaak door de pompoen en banaan. Voor kinderen is het ook ideaal want ze eten zonder dat ze het door hebben wat extra groenten. Pannenkoeken zien er niet alleen feestelijk uit, maar zijn lekker en ook makkelijk om mee te nemen.

Ik probeer zelf altijd zoveel mogelijk extra suikers en zoetstoffen te vermijden maar je kunt ze perfect eten met wat honing, jam of agave siroop. Ik heb er deze keer kokosrasp en crunchy chocolate (mister flavor) opgedaan.

Pompoenpannenkoekjes FitFoodFab

Pompoenpannenkoekjes

Wat heb je nodig?
(voor 4 mini-pannenkoekjes)

  • 50 gram pompoen
  • 2 eieren
  • banaan
  • 1 eetlepel kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in tweeën. Haal de pitten uit de twee helften en leg ze op een bakpapiertje in de oven. Druppel er een beetje olijfolie over en doe de bakplaat in de oven. Check na 20/30 minuten of de pompoen zacht is. Schil de pompoen en snijd ‘m in kleine blokjes.

Mix de eieren, banaan melk, kaneel en een flinke snuf zout tot een glad beslag. Voeg de stukjes pompoen toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag. Verwarm (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes.

Tip:

Hou 50 gram pompoen apart bij het bereiden van een ander gerecht met pompoen en vries het in of koop de kant-en-klare stukjes pompoen uit de koeling en de vriezer.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.