fbpx
Top

Havermout pannenkoeken

Havermoutpannenkoeken FitFoodFab

Havermout pannenkoeken

Ik eet graag bij mijn zus en neefjes en dan mag de oudste wel eens kiezen wat we gaan eten. Geregeld werd er ‘koeken’ geroepen (pannenkoeken). Ik vind pannenkoeken ook lekker, maar dat past natuurlijk niet echt in mijn gezonde voedingspatroon. Daarom ben ik eens gaan uitzoeken of er geen gezonde pannenkoeken zijn. Na heel wat recepten uitgeprobeerd te hebben, zijn deze havermout pannenkoeken mijn favoriete recept.

 

Hoe maak je de havermout pannenkoeken?

Wat heb je nodig:
(voor 5 stuks)

  • 40 gr havermout
  • 10 gr amandelmeel (optioneel)
  • 1 banaan (bruinige)
  • 1 ei
  • klein scheutje amandelmelk
  • 1 el agave siroop (honing kan ook)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie (of olijfolie)

Stop alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix alles tot een mooi geheel. De havermout moet goed vermalen zijn. Het beslag is dikker en hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.

Ik heb zelf een mini koekenpan voor dit soort pannenkoeken, maar heb je dit niet dan kan het ook gewoon in een gewone (grote) koekenpan. Verhit wat kokosolie in de pan (vuur niet te hoog) en maak 2 of 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant. Omdat het beslag wat dikker is duurt het wat langer voordat ze klaar zijn. Als je het vuur te hoog zet dan branden ze aan.

Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op. Daarna kan je nog wat banaan, bosbessen of ander (warm) fruit op de pannenkoekjes leggen. Wil je er helemaal een feest van maken dan kan je er nog een beetje honing overheen doen.

Havermout pannenkoeken FitFoodFab

Reactie

  • marije
    13/05/2016om09:26

    Jammie, na een late tijd geleden weer een keer deze overheerlijke havermout pannenkoekjes gemaakt en gegeten! Heerlijk!

Laat een reactie achter