fbpx
Top

Courgetti met broccoli en pesto

Courgetti met broccoli en pesto

Er zijn zoveel verschillende heerlijke suikervrije pasta sauzen, maar waar moet je¬†het op doen als je geen pasta wilt eten? Ja inderdaad, op courgetti ūüėÄ Courgetti is spaghetti gemaakt van courgette.¬†Ik ben zo’n¬†fan van¬†de courgetti omdat het smaakvol¬†is, maar het is ook niet zo zwaar als echte pasta. Het is hierdoor wel wat minder vullend natuurlijk. Ik eet daarom zelf bijna een een hele courgette in mijn eentje.

Ik heb al veel vragen gekregen hoe ik de courgetti nou maak. Daar komt ie dan…. Je pakt een mesje en je snijd de courgette in hele dunne reepjes. Nee hoor, je hebt er¬†een superhandig apparaatje voor namelijk de spirelli. Het is echt een ideaal ding die je bij bol.com kan bestellen. Ik moest gelijk aan een soort puntenslijper denken. Je steekt de courgette in¬†een van de kanten¬†en je draait ‘m rond zodat er kleine sliertjes gesneden worden. Aan beide zijde zitten verschillende diktes. De ene kant is 3,5mm en de andere kant 5mm. Er zit een hulpmiddel bij zodat je ook het laatste stukje van de courgette goed gesneden krijgt (zie onderstaande foto).

 

Hoe maak je de courgetti met broccoli en pesto?

Ik heb de courgetti al in verschillende varianten gemaakt. Je kan elke saus of groente erbij eten die je maar wilt. Daarom beschrijf ik hieronder bijna alleen hoe ik de courgetti maak.

Wat heb je nodig?

  • Courgette
  • Olie (olijf of kokos)
  • Zout
  • Knoflook
  • Pesto

Spoel de courgette goed af en maak met de spirelli lange dunne slierten. Doe de slierten in een vergiet en strooi er wat zout op. Dit onttrekt een beetje van het vocht uit de courgette. Laat het even staan en ga ondertussen verder met je saus. In dit geval heb ik de broccoli gekookt met een half bouillonblokje. Nadat de broccoli gekookt is, zet een je wok- of hapjespan op hoog vuur. Doe er een klein beetje olie in en pers een teentje knoflook uit. Voeg vervolgens de courgette slierten en een theelepel (zelfgemaakte) pesto toe en wok het kort op hoog vuur. Doe dit niet te lang, want anders wordt de courgetti nattig en het is lekker als het nog een knappertje heeft.

Leg de courgetti op een bord met daarop de broccoli roosjes, een paar zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten. En eet smakelijk!

Variatie tips: Je kan de pesto prima weglaten. Door de knoflook en de smaak van courgette heeft de courgetti al smaak genoeg. Je kan natuurlijk ook een beetje geitenkaas of blauwe kaas er doorheen doen, dit is heerlijk!

Wil je ook courgetti maken? Bestel dan heel eenvoudig de spirelli voor ‚ā¨ 20 bij Bol.com

 

Foto 28-04-15 18 04 51Courgette met brocolli

 

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.