fbpx
Top

Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst

Als je zo min mogelijk rijst, pasta’s en brood wilt eten dan zijn er gelukkig steeds meer lekkere alternatieven. Eerder heb ik al een blog geschreven over de courgetti. Een ander lekker koolhydraatarm gerecht is de bloemkoolrijst. Het is een leuke en verrassende vervanger voor rijst! Ik vind het erg lekker om de bloemkoolrijst te eten met kip kerrie of met gewokte groenten. In deze blog zal ik je uitleggen hoe (simpel) je de bloemkoolrijst maakt. Je kan dan zelf bepalen met wat je dit eet.

Bloemkoolrijst

Wat heb je nodig?
(2 personen)
– 1 kleine bloemkool of de helft van een grote
– 1/2 uitje
– 1 teen knoflook
– bouillonpoeder (optioneel)
– peper en zout
– olie (olijf of kokos)

IMG_3453Je kan de bloemkoolrijst in de oven bereiden maar de makkelijkste en lekkerste manier vind ik om de rijst in een pan te bakken. Snijd de stronken van de bloemkool er af zodat je alleen de roosjes nog hebt. Doe de bloemkoolroosjes in je keukenmachine en laat het draaien tot de bloemkool eruit ziet als rijst. Tip, maak het niet al te fijn.

Snijd een uitje in kleine blokjes. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie of kokosolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en fruit het uitje. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan. Knijp het teentje knoflook uit en voeg dit samen met een beetje bouillonpoeder bij het mengsel. Bak de bloemkoolrijst een paar minuten (3/4 minuten) tot al het vocht is verdwenen. Breng het nog een beetje op smaak met wat peper en zout.

Delen

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

NieuwsbriefSchrijf je in en blijf op de hoogte!

Ik wil jou inspireren en motiveren om af te vallen, van je fysieke en mentale klachten af te komen en je op weg te helpen naar de beste versie van jezelf! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

× Kan ik je ergens mee helpen?