fbpx
Top
Sanne Buren - FitFoodFab - over mij

Over Sanne

'Van een leven met PCOS klachten naar het op orde krijgen van mijn hormonen op een natuurlijke manier en leren luisteren naar mijn lichaam!'

Hi! Ik ben Sanne Buren, de persoon achter FitFoodFab. Mijn passie voor het helpen en begeleiden van anderen naar een gezondere versie van zichzelf is ontstaan door mijn eigen zoektocht naar een leven zonder diëten en zonder vervelende lichamelijke en mentale klachten.

Deze zoektocht is begonnen rond mijn dertigste. Ik kwam op een punt dat ik wilde weten hoe mijn lichaam functioneerde, want ik slikte al jaren een anticonceptie die ik voorgeschreven had gekregen vanwege mijn hormonale disbalans PCOS. Artsen vinden het belangrijk dat je menstrueert, maar hebben geen oog voor de overige klachten.

Jarenlang heb ik geworsteld met mijn gewicht en last gehad van haartuitval, stemmingswisselingen en overbeharing. Ik viel af door middel van diëten maar ik voelde me nog steeds niet goed, want het deed niets tegen die andere klachten. Ik voelde me anders en onbegrepen waardoor ik een klassieke emotie-eter werd. Kortom, mijn lichaam gaf aan alle kanten aan dat er iets niet goed zat, maar ik wist niet wat.

Hormoonfactor

Via de hormoonfactor ben ik erachter gekomen dat ik door een sterk wisselende bloedsuikerspiegel last kreeg van ‘sugar cravings’ en ook de rest van mijn hormonen beïnvloed werden. Dit zorgde ook weer voor de overige klachten (overgewicht, trage schildklier, haaruitval, etc). Ik ben mijn levensstijl gaan aanpassen en heb hierdoor echt liefde voor (gezond) koken ontwikkeld. Door deze gezonde levensstijl kan ik namelijk mijn PCOS klachten verminderen en ervoor zorgen dat er geen andere hormonale disbalansen ontstaan. Lees het volledige verhaal ook op mijn blog (met voeding pcos bestrijden).

Anderen helpen

Ik ben geen ‘Miss Perfect’, dus de ups-and-downs horen erbij, maar het is zo’n fijn gevoel om weer goed in je vel te zitten, zowel fysiek als mentaal. Daarom heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman gevolgd en doe ik niets liever dan anderen inspireren, motiveren en bewust te maken van een gezonde(re) levensstijl. Ik leer je graag wat voeding, beweging en stress met je lijf doet. Ik laat je zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn en samen gaan we oude patronen doorbreken om er een blijvende gezonder(e) levensstijl van te maken!

Wat ik voor jou kan betekenen?

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is en voelt om een verstoorde hormoonbalans te hebben, maar ook hoe het is om mijn lichaam weer in balans te krijgen. Door de opleiding Trainer Hormoonfactor en diverse andere cursussen heb ik, naast de ervaring, nu ook de kennis om jou te coachen.

Door middel van voeding, beweging, stressbeperking en coaching krijgen we jouw hormonen weer in balans. Samen gaan we stap voor stap je levensstijl aanpassen zodat je lekker in je vel komt te zitten.

Contact opnemen

Wil je een afspraak maken voor een intake- of kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op

Jasperalblas.nl

Ik ben ook aangesloten bij Jasperalblas.nl. Ik werk er niet alleen al voedingscoach, maar ik voer tevens de EMB bloedtest uit.

Certificaat Jasper Alblas