fbpx
Top
Sanne Buren - FitFoodFab - over mij

Over Sanne

'Van een leven met PCOS klachten naar het op orde krijgen van mijn hormonen op een natuurlijke manier en leren luisteren naar mijn lichaam!'

Hi! Ik ben Sanne Buren, de persoon achter FitFoodFab. Mijn passie voor het helpen en begeleiden van anderen naar een gezondere versie van zichzelf is ontstaan door mijn eigen zoektocht naar een leven zonder diëten en zonder vervelende lichamelijke en mentale klachten.

Deze zoektocht is begonnen rond mijn dertigste. Ik kwam op een punt dat ik wilde weten hoe mijn lichaam functioneerde, want ik slikte al jaren een anticonceptie die ik voorgeschreven had gekregen vanwege mijn hormonale disbalans PCOS. Artsen vinden het belangrijk dat je menstrueert, maar hebben geen oog voor de overige klachten.

Jarenlang heb ik geworsteld met mijn gewicht en last gehad van haartuitval, stemmingswisselingen en overbeharing. Ik viel af door middel van diëten maar ik voelde me nog steeds niet goed, want het deed niets tegen die andere klachten. Ik voelde me anders en onbegrepen waardoor ik een klassieke emotie-eter werd. Kortom, mijn lichaam gaf aan alle kanten aan dat er iets niet goed zat, maar ik wist niet wat.

Hormoonfactor

Via de hormoonfactor ben ik erachter gekomen dat ik door een sterk wisselende bloedsuikerspiegel last kreeg van ‘sugar cravings’ en ook de rest van mijn hormonen beïnvloed werden. Dit zorgde ook weer voor de overige klachten (overgewicht, trage schildklier, haaruitval, etc). Ik ben mijn levensstijl gaan aanpassen en heb hierdoor echt liefde voor (gezond) koken ontwikkeld. Door deze gezonde levensstijl kan ik namelijk mijn PCOS klachten verminderen en ervoor zorgen dat er geen andere hormonale disbalansen ontstaan. Lees het volledige verhaal ook op mijn blog (met voeding pcos bestrijden).

Anderen helpen

Ik ben geen ‘Miss Perfect’, dus de ups-and-downs horen erbij, maar het is zo’n fijn gevoel om weer goed in je vel te zitten, zowel fysiek als mentaal. Daarom heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman gevolgd en doe ik niets liever dan anderen inspireren, motiveren en bewust te maken van een gezonde(re) levensstijl. Ik leer je graag wat voeding, beweging en stress met je lijf doet. Ik laat je zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn en samen gaan we oude patronen doorbreken om er een blijvende gezonder(e) levensstijl van te maken!

Wat ik voor jou kan betekenen?

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is en voelt om een verstoorde hormoonbalans te hebben, maar ook hoe het is om mijn lichaam weer in balans te krijgen. Door de opleiding Trainer Hormoonfactor en diverse andere cursussen heb ik, naast de ervaring, nu ook de kennis om jou te coachen.

Door middel van voeding, beweging, stressbeperking en coaching krijgen we jouw hormonen weer in balans. Samen gaan we stap voor stap je levensstijl aanpassen zodat je lekker in je vel komt te zitten.

Contact opnemen

Wil je een afspraak maken voor een intake- of kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op

Ervaringen van anderen

Ik had al veel gelezen over hormonen, maar hoe het nu precies zat met voeding, hormoonhuishouding en stress… geen idee! Sanne vertelde over haar opleiding en ze wist direct een paar snaren te raken. Ik werd nieuwsgierig en heb een afspraak met Sanne gemaakt. Daar ben ik tot op de dag van vandaag nog zó gelukkig mee! Zij heeft mij meegenomen in haar behandeltraject. Ze heeft me eerst “uitgeplozen”, om vervolgens te vertellen waarom de zaken zijn zoals ze zijn en daarna een passend advies gegeven. Zowel op het gebied van voeding als mentaal. Ik ben bevrijd, ik heb weinig spanning meer, mijn hoofdpijn is voor 90% verdwenen en ik voel me enorm energiek! Ontzettend bedankt voor alle eyeopeners Sanne, ik ben zo blij dat je op mijn pad bent gekomen!

Anoniem

Na een langere periode van onder druk staan begon ik me fysiek en mentaal steeds slechter te voelen.  Ik worstelde me vaak misselijk, moe en duizelig de dagen door. Sanne is een collega van me en zag het gebeuren. Ze bood haar kennis en hulp aan.  Een vragenlijst, voedingsdagboek en intakegesprek volgde. Sanne gaf me inzicht in de disbalans die was ontstaan in mijn hormonen. Met wat simpele aanpassingen in mijn leven (zoals meer vetten eten en meer naar buiten) heb ik die hormonen beter in balans gekregen en voel ik me veel energieker.
Wat ik echt heel fijn vind aan Sanne is haar inlevingsvermogen. Ze luistert echt naar mensen. Ze voelt mee. Ze ziet je. Elk coachingstraject is maatwerk. Bij mij was het kort, bondig en praktisch.  Wat op dat moment voor mij heel passend was.

Jantien

Na heel veel feestjes, pizza’s, kant en klaar eten en weinig aandacht voor mijn gezondheid was het weer tijd voor een restart. De C9 detox werkt bij mij perfect naar een gezonde omschakeling. Ik vond het goed vol te houden! Alleen de derde dag en de ene laatste dag vond ik zwaar. De ene laatste dag had ik echt mega trek in weer een bakkie, maar ik heb het niet gedaan en ben super trots op mijn eindresultaat. 4,3 kilo kwijt en totaal 10,5 cm. Dit is voor mij net dat je kleding weer wat lekkerder zit en past en dat was mijn doel, dus heel blij. Het is heel fijn om een coach als Sanne te hebben. Vooral ook met het eten in de avond heeft ze goeie tips en ook na de kuur geeft ze nog goeie tips om deze gezonde levensstijl te blijven doorzetten. Want dat is de kunst natuurlijk van afvallen, volhouden. En nu een paar dagen later nog steeds geen suiker gegeten en op gewicht. Ik voel me echt een stuk energieker en ook mijn huid voelt veel zachter. Volhouden dus…

Marije

NieuwsbriefSchrijf je in en blijf op de hoogte!

Ik wil jou inspireren en motiveren om af te vallen, van je fysieke en mentale klachten af te komen en je op weg te helpen naar de beste versie van jezelf! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

× Kan ik je ergens mee helpen?