fbpx
Top

Daar is ie dan….de zomerdip

Daar is ie dan….de zomerdip

Ken je dat? Je wilt wel, maar je hebt gewoon geen zin, geen motivatie om te sporten en weet je.. het kan je ook niet zo veel schelen.. Herkenbaar? Gefeliciteerd! Je hebt het ook (gehad)! Welkom bij de club van de enorme zomerdip!

Zomerdip Dianne van Rijsbergen FitFoodFab

 

Daar is ie dan….de zomerdip

Summerbodies are made in the winter! Ja dat klopt! De hele winter werken wij ons in het zweet om in de zomer ‘bikini-klaar’ te zijn. Als een mol vertrekken we in het donker voor een rondje hardlopen en wurmen wij ons in thermokleding om de meest barre weersomstandigheden te trotseren! Hartstikke hip dat bootcampen in je thermoshirt en boomstammen verslepen in het bos hoorrrrr!

Ik moet echt oprecht zeggen dat ik ab-so-luut geen fan van de winter ben, sterker nog, ik vind het vreselijk. Ik hou niet van kou, niet van regen en wind vind ik ook helemaal niets. Ik ben gemaakt voor de zon, presteer het beste met een overdosis vitamine D en ik ben gek op warmte! Over het algemeen vind ik alles koud onder de 15 graden, dus hé even bikkelen gemiddeld acht maanden per jaar. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor gevonden, aangezien wij dit jaar de winterdip even moeten onderbreken voor een heerlijke vakantie naar Thailand in december. Even aan de oplader in de Thaise zonnestralen voordat we aan het kerstdiner schuiven en weer staan te oeh’en tijdens het vuurwerk van de jaarwisseling.

Sporten in de zomer

Dit gelezen te hebben zou je zeggen dat het sporten in de zomer (vakantie) dus stukken beter gaat en er geen valkuilen in het verschiet zijn. Heerlijke lange dagen en temperaturen zonder thermokleding. Korte broek, shirtje aan, zonnebrand op en gaan! Over het algemeen is het in Nederland nooit echt té warm om te sporten, dus geen reden om niet te gaan. Ik zie alleen maar voordelen van sporten in de zomer (vakantie)! Net zo makkelijk pak ik even mijn springtouw als de kinderen aan het schommelen zijn in de tuin of doe ik wat sit-ups en push-ups tussendoor. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Met de kids de tuin in, lekker ravotten, heerlijk fietsen en naar het strand. En dat klopt ook… want sporten en bewegen gaat mij niet moeilijk af en vind ik leuk om te doen!

Enorme zomerdip

Maar dan… Ineens… zo maar uit het niets… Zonder dat je er op gerekend had, nietsvermoedend en niemand die je even waarschuwt en toch vol in die valkuil stappen.. Tsjakka!

Hallo zomerdip en hallo ik-eet-en-drink-alles-wat-los-en-vast-zit!

Voordat ik er erg in heb zit ik met een zak ribbelchips op de bank en eet ik voor ontbijt een wit afbakbroodje met nutella (dat zijn de beste!). Binnen een paar dagen merkte ik dat ik steeds meer trek heb in zoet en overvalt mij het gevoel dat ik ineens een snicker wil kopen bij de benzinepomp.

En weet je? Stiekem is het heerlijk! Het is namelijk vakantie! Soms moet jij je ook gewoon even kunnen laten gaan. Ik heb oprecht genoten van al het lekkers gedurende de twee weken zomervakantie. Heerlijk eten en (alcohol) drinken, snoepen en snacken en niet (heel erg) bezig zijn met wat gezond en voedzaam is. Ik merkte dat ik echt aan het genieten van al het lekkers en het oprecht ook kon waarderen, zonder dat ik het maar klakkeloos in mijn mond stopte.

Dat koekje bij de koffie wat ik normaal oversla, was nu echt een traktatie! Zelfs een glas cola was een feestje! Hieruit begrijp je misschien wel dat ik normaal gesproken alleen koffie, thee of water drink.

Weer gewoon doen

Maar goed, die pret kan natuurlijk niet eeuwig duren en ik moet ook zeggen dat ik het lichamelijk merkte. Ik had weer vaker hoofdpijn, werd kribbig en had moeite met in slaap komen. De boosdoeners hiervan waren voornamelijk de suikers en alcohol, dus reden te meer voor mij om na de vakantie weer ‘gewoon’ te gaan doen.

Nu het ‘gewone’ werkende leven weer is begonnen is er automatisch ook weer ritme en regelmaat. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ons. Net zo makkelijk pakken we de draad weer op van de (gezonde) routines met vaste sportmomenten. Als de kinderen op bed liggen trek ik mijn hardloopschoenen weer aan voor een rondje hardlopen. Ik kijk terug op een heerlijke vakantie waarin we letterlijk van alles genoten hebben. Het gaat immers om balans en des te fijner is het als jij je eens kan laten gaan zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Het allerbelangrijkste is dat jij lekker in je vel zit!

Oh, had ik al gezegd dat ik in december naar Thailand ga?

Reacties:

 • Claudia
  22/08/2017om22:02

  Leuk Dian. Ik ben ook 157kilo afgevallen. In 10 maanden. Door gezond eten. En niet meer snoepen en geenvette dingen eten en veel water drinken. ?Claudia

  • Sanne
   25/08/2017om18:35

   Wauw dat zijn wel erg veel kilo’s 😉 Maar super goed dat je bent afgevallen! Nu volhouden, want ik weet uit eigen ervaring dat dat eigenlijk het moeilijkste is. Liefs Sanne

Laat een reactie achter

NieuwsbriefSchrijf je in en blijf op de hoogte!

Ik wil jou inspireren en motiveren om af te vallen, van je fysieke en mentale klachten af te komen en je op weg te helpen naar de beste versie van jezelf! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.