fbpx
Top

Lichaam reinigen en afvallen met de Clean 9

Reinigingskuur Clean 9 FitFoodFab

Lichaam reinigen en afvallen met de Clean 9

Soms heb ik van die periodes en dan laat ik de teugels iets meer varen dan normaal. Normaal is voor mijn de 80-20 regel. In hele drukke periodes of na de feestdagen kan ik blijven hangen in het wat vaker snacken, ongezond eten en worden de porties ook steeds groter. Ik heb dan een soort reset nodig. Voor mij helpt het dan om een periode een reinigingskuur te volgen. Voor veel mensen is het lastig om die knop om te zetten. Een duwtje in de goede richting is dan soms net wat we nodig hebben. Op social media had ik al meerdere goede berichten gelezen over het Clean 9 programma van Forever Living, maar de kosten hielden me toch altijd een beetje tegen. Maar ik had deze reset echt even nodig om weer back on track te komen. Daarom was ik super blij dat ik de kans kreeg om deze 9-daagse kuur op basis van aloë vera te testen. Wil je weten wat mijn resultaten en ervaringen waren? Lees dan zeker even verder 🙂

Wat is de Clean 9?

De Clean 9 van Forever Living is een cleansing programma voor een gezondere versie van jezelf. Met de Clean 9 reinigingskuur kun je een goede start maken naar een gezondere levensstijl.

Inhoud Forever Clean 9

 1. Aloë Vera Gel (2x 1 liter)
 2. Forever Lite Ultra (soja shake vanille)
 3. Garcinia Plus (voedingssupplement tegen hongergevoel)
 4. Forever Therm (multivitaminen)
 5. Fiber stick (vezelstick)
 6. Meetlint
 7. Begeleidend boekje
 8. Shakebeker

 

Reinigingskuur Clean 9 FitFoodFab

De eerste twee dagen zijn even bikkelen want dan mag je alleen maar aloë vera drinken, met daarbij een vanille shake in de middag, een fiber stick als tussendoortje. Daarnaast mag je indien je daar echt behoefte aan hebt gedurende dag een snack nemen die je kan kiezen uit een lijstje.

Vanaf dag 3 t/m 8 mag je ’s avonds weer een maaltijd van 600kcal eten. En vanaf dag 9 ga je weer rustig opbouwen en mag je ook in de middag een lichte lunch toevoegen. Vanaf dag 10 eet je weer normaal waarbij je natuurlijk wel moet opletten want je lichaam is niet veel gewend door de detox.

Door de aanvullende supplementen wordt je hongergevoel wat verminderd en slikt iedere dag een multivitaminen die je bij de ochtend- en middagmaaltijd inneemt.

Waarom de Clean 9?

Het is leuk zo’n detox maar wat belooft dit detox programma voor je te doen? Je gaat er beter uitzien en je beter voelen. Er zal een gezond evenwicht ontstaan in je lichaam waardoor voedingsstoffen optimaal opgenomen kunnen worden. Je lichter en energieker voelen en je honger-gevoel kunnen beheersen. Eigenlijk dient de cleansing als een basis voor een fittere, gezondere en slankere versie van jezelf. Nou dat wilde ik wel dus ik ben er vol goede moed mee gestart!

> IS DE CLEAN 9 OOK IETS VOOR JOU?

Mijn ervaring met de Clean 9

In je pakket zit ook een boekje met informatie over het programma, wat wanneer je moet innemen/eten, een snacklijst, recepten maar ook ruimte om je gewicht, centimeters en je doelen op te schrijven. Dit kan je motivatie zijn om het vol te houden. Mijn twee doelen waren:

Doel 1: Mijn lichaam weer even te resetten waardoor mijn suikerbehoefte weer wat minder zou worden.

Doel 2: De paar extra kilo’s die met de feestdagen zijn blijven hangen kwijtraken, samen met wat centimeters.

Dag 1

Twee dagen van te voren heb ik me goed ingelezen en wat boodschappen in huis gehaald. Het is heel apart om van een lekkere kom havermout of kwark ineens tevreden te moeten zijn met pillen en een bekertje aloë vera. Maar ja ik heb twee doelen en we gaan ervoor. De aloë vera viel me erg mee. Ik las alleen maar dat het zo vies is, maar viel reuze mee. De supplementen die je inneemt moeten de honger stillen, maar mijn maag heeft toch nog behoorlijk van zich laten horen. Ik miste ook het kauwen, knagen op iets.

Je mag gedurende deze 9 dagen naar behoefte fruit en groente eten, maar ik ben dan ook wel weer zo dat ik het beste uit dit programma wil halen dus heb het gehouden bij 2 stengels bleekselderij en klein stukje komkommer. Mijn beweging was het fietsen naar mijn werk, wat in totaal 30 minuten is.

Dag 2

Dag twee is gelijk de laatste dag dat je alleen maar aloë vera drinkt (samen met de andere dingen zoals de shake en fiber stick. Die fiber stick vond ik het smerigste van het hele programma. Het is een vezelpoeder die je aanmaakt met water en het wordt een soort vetachtig troebel watertje. Het smaakt naar een opgeloste paracetamol ofzo, maar je hebt weer wat binnen dus het stilt wel weer de honger.

Dag twee dacht ik wel wat aan het weinig eten gewend te zijn maar mijn collega en ik mochten weer af en toe naar het concert van mijn buik luisteren 🙂 Een glas water of kop verse gember thee zorgt dat dat gevoel ook wel weer snel weg is. Zo net na etenstijd kreeg ik het even moeilijk en heb ik weer wat bleekselderij en komkommer gesnackt. Vocht en een vocht afdrijver bij elkaar. BAM, op naar een goed eindresultaat, hahaha. Het was buiten best koud en door het niet/weinig eten heb ik ook weinig in huis om mezelf op te warmen dus er gingen liters gember thee naar binnen die dag.

Dag 3

Dag 3 C9 FitFoodFabOp dag drie tot en met 9 hoef ik de aloë vera alleen maar in de ochtend te drinken en mag ik in de ochtend nog een extra vanille shake. Omdat ik zelf suikervrij eet vond ik die shake toch echt wel te zoet en had ook het gevoel dat ik na het drinken een soort dip kreeg. Daarom heb ik besloten om vanaf vandaag de shake op te leuken met groenten zoals boerenkool, broccoli en spinazie. Deze groentes staan ook allemaal op de snacklijst dus het gaf me geen schuldgevoel ofzo. Ik was nog steeds goed op weg.

En het is vandaag feest want ik mag weer een avondmaaltijd. De maaltijd moet onder de 600 kcal blijven. In het boekje staan een aantal recepten. Deze heb ik niet gemaakt omdat er voor mijn maatstaven teveel koolhydraten inzitten. Ik heb dag 3 dus gekozen voor courgetti met nog meer groentes en kalkoenblokjes. Omdat je een paar dagen niet veel hebt gegeten is zo’n maaltijd goddelijk en had ik het gevoel dat de smaken een stuk sterker waren. HEERLIJK! Dit is zo best vol te houden.

Ik heb vandaag ook getennist en dat ging prima. Na een uur merkte ik wel dat de energie even op was, maar het viel me alles mee.

Courgetti met kalkoen C9 FitFoodFab

Dag 4

Deze dag was niet zo’n beste….Ik heb het allemaal heel braaf volgehouden maar jeetje wat wilde ik graag iets snacken zoals noten of iets dergelijks. Ik had zoveel moeite met concentreren en leek wel of ik overal alleen maar met etende mensen werd geconfronteerd. Eten was echt het enige waar ik bijna nog maar aan dacht 🙂 Was dus een beetje een baaldag dus had besloten dat ik lekker vroeg mijn bed in ging en niet ging sporten ofzo.

Ik heb ‘s avonds een heerlijke ovenschotel gemaakt met groentes, zoete aardappel en zwarte bonen. Het is een flinke schotel en vult ook goed, dus echt een aanrader.

Dag 5

Halleluja, ik ben op de helft en dat geeft me een goed gevoel en blijkbaar een soort extra boost om goed door te gaan. Ik ben ook nog een keer stiekem op de weegschaal gestaan en al ruim 2 kilo kwijt. Dit stimuleert natuurlijk ook enorm.

De shakes heb ik vandaag ook weer gepimpt met groentes en ik wissel de amandel en kokosmelk af. Je mag deze melksoorten toevoegen als het onder 35/40 kcal blijft per 100 ml. Beide varianten van Alpro zijn dat dus die wissel ik steeds af. In de avond staat weer een ovenschotel op het menu maar nu ipv de bonen een stukje kabeljauw. Ook dit was weer verrukkelijk.

Dag 6

Het ritme zit er helemaal in en vind het eigenlijk wel prima. Ik hoef ook niet meer in het boekje te kijken naar de volgorde. Ik betrapte me er zelfs op dat ik het wel jammer vond dat ik bijna door die negen dagen heen was. Collega van me zei ‘s ochtends dat het te zien was in mijn gezicht dus dit stimuleert ook wel om de negen dag vol te houden. Daarnaast voel ik me ook goed, genoeg energie en bedenk me ‘s middags al wat ik ‘s avonds voor iets lekkers ga maken.

Ik heb niet echt trek meer gehad overdag (behalve als ik in de supermarkt loop) dus het was een goede dag. Voel me ook lichter en mijn buik is minder opgeblazen. Raar praatje, maar vandaag ook eindelijk weer voor ‘number two’ naar de wc geweest. Die stoelgang van mij is al niet zo actief maar tijdens deze detox leek het op vakantie te zijn. Misschien heeft die extra eetlepel kokosolie wel geholpen.

Omdat ik niet veel bewogen of gesport heb, heb ik vanavond een grote bak salade voor mezelf gemaakt met pittige bulgur. Dit is een recept van mijn buurvrouw en is echt goddelijk!

Salade bulgur C9 FitFoodFab

Dag 7

Het gevoel van gisteren is vandaag ineens helemaal weg….Ik vind het helemaal niet meer zo prima 🙁 Ik heb trek in een lekkere cappuccino en een schaaltje met kwark met lekkere dingen er in. Maar ik zit al op dag zeven dus ik laat me niet kennen. Na een stevig gesprek met mezelf heb ik me weer herpakt en ben ik de dag goed doorgekomen. Ik voel me nog steeds heel goed en ben met goede zin de keuken ingedoken en heb gebakken eieren met veel groente en zwarte bonen voor mezelf gemaakt. Dit is dan ineens een behoorlijk vullende hap.

Dag 8

Dag acht ging super snel omdat het weer een drukke dag op mijn werk was. Ik ren en vlieg dan van afspraak naar afspraak en loop braaf met mijn theebeker van Tastea met gember er in zodat ik niet in verleiding kom om cappuccino te zeggen als ze vragen wat ik wil drinken 🙂

Na mijn werk ben ik gelijk door gegaan naar een massagepraktijk waar ik altijd heen ga. Even die vetcellen extra stimuleren om los te laten en de boel goed door te laten stromen. Na de massage had ik eigenlijk alleen maar ontzettende dorst en niet veel trek dus ik heb weer een grote bak salade voor mezelf gemaakt.

Dag 9

Yeah! Dag negen, whoop whoop. Deze dag ga ik ook nog even knallen. Vanavond na mijn werk heb ik tennisles dus ga nog even goed bewegen. Dit gaat ook echt prima! Weer aan het einde van het uur merk ik dat ik slapper wordt maar verder voel ik me prima.

Om de overgang naar een ‘normaal’ eetpatroon soepel te laten verlopen mag ik op dag 9 ook een lunch van onder de 300 kcal. Ik heb gisteravond al een eiwrap gemaakt en die vul ik ‘s ochtends met plakjes kipfilet, huttekase, spinazie en paprika. Wat was dat lekker om ook ‘s middags weer te mogen kauwen 🙂 Voor de tennisles heb ik snel weer een ovenschotel met groenten en chili garnalen gemaakt.

Morgenochtend mag ik mezelf wegen en meten voor het eindresultaat. Spannend!

Eindresultaat en -oordeel

De Clean 9 van Forever Living zit er op! De weegschaal ga vanochtend een mooi getal aan. In totaal ben ik 4,8 kilo lichter en 15 centimeters kwijt geraakt. Dit is voor mij een super resultaat en qua gewicht veel meer dan ik had verwacht. Voor mij dus een goede en leuke ervaring geweest! Ik heb mijn doelen bereikt dus ik ben zeer tevreden.

Iedereen weet dat ik een voorstander ben van een gezonde levensstijl met genoeg lekker en gezond eten en dat je jezelf niet moet uithongeren om af te vallen. Dit werkt namelijk niet op lange termijn. De Clean 9 is een perfecte start om je gezonde levensstijl te gaan beginnen of weer op te pakken. Het zorgt ervoor dat je even goed gereset wordt en daarna kun je het doorpakken door gezond te gaan eten en leven!

Heb je net als ik PCOS dan zou ik wel aanraden om dus groenten door je shake te doen of het eiwitpoeder te vervangen door die van OrangeFit want die is zonder toegevoegde suikers en zoetstoffen.

Hoe kan je de Clean 9 bestellen?

Wil je ook de Clean 9 reinigingskuur gaan doen dan vind je op het internet verschillende aanbieders. Maar de meeste zijn zonder begeleiding. Ik heb de kuur met begeleiding gedaan en dat is heel fijn omdat je je vragen kunt stellen als je die hebt, zodat je zeker weet dat je goed bezig bent. Ik ben zo enthousiast geworden dat ik nu ook graag anderen wil en ook mag begeleiden. Bestel je de kuur bij mij dan zal ik je dus gaan begeleiden. Ik help je graag naar het beste resultaat voor jou!

> IS DE CLEAN 9 OOK IETS VOOR JOU?

STARTEN MET DE CLEAN 9

Reacties:

 • catja stapper
  20/05/2017om19:07

  Hoi ik heb zeker interesse in een c9 kuur. Ik wil, schrik niet, 15 KG afvallen

 • D.
  31/05/2017om14:28

  Dag Sanne,

  Mooi verhaal! Zijn de kilo’s er ook af gebleven na het stoppen met C9?

 • Jessi
  01/07/2017om22:11

  Ik heb de C9 ook gedaan en ik ben daardoor 2 kilo afgevallen.
  Mijn suikerbehoefte was even weg maar na de kuur gelijk terug.
  Ondanks dat ik de dagen erna mij netjes gedroeg met eten zaten de kilo’s er gelijk weer aan.
  Daarom vind ik dat de kuur totaal geen nut had en hierdoor alleen maar gefrustreerder omdat je echt wel even hebt afgezien.

 • Jessica
  29/12/2017om23:36

  Wat goed dat ik deze review tegen kom, ik heb ook PCOS en denk altijd dat niks helpt daarbij, want zo voel ik het vaak… Fijn te lezen dat het jou zo goed is bevallen end at het ook echt iets voor je gedaan hebt. Mag ik vragen hoe je deze samenwerking hebt opgezet? Kreeg je het product gratis of heb je nog wat bijgelegd? Ik ben ook gevraagd voor een samenwerking namelijk.

 • Saskia
  02/04/2018om18:08

  Ik wil niet afvallen. Ik zou de kuur doen om meer energie te krijgen. Gaat de c9 kuur mij meer energie geven of moet ik dan iets anders ben?

 • Ingrid
  19/08/2018om10:09

  Hi Sanne,
  Ik heb al jaren een te traagwerkende schildklier en jojo is hierdoor mijn 2e naam. Is deze kuur geschikt wanneer je hierdoor medicijnen slikt?
  Hoor het graag.
  Grtz

 • prien
  22/08/2018om17:16

  Hey Sanne,

  Ik heb met veel belangstelling jouw verslag gelezen en ik voel mij even gelukkig dat ik nu niet alleen ben. Ik zit aan dag 3 en ik vind het vooral mentaal heel erg zwaar. Ik ben een echte levensgenieter en ik denk bijna elke dag aan eten. Dus nu komt dit extra zwaar dat het eten bijna geen eten is. Vooral de Aloe Vera vind ik verschrikkelijk en ik voel mij eigenlijk ook meer sociaal afgesloten. Deze ochtend had ik ook totaal geen energie bijna om te lopen en laat nu net dat hetgeen zijn dat je moet doen vanaf dag 3. Had jij ook dat je na 2 dagen nog niet echt afgevallen was? Ik zie weinig verandering ook maar ik ben dan misschien ook nog te vroeg om te oordelen….#ineedsomepositiveenergy

 • Moniek van Rouwendal
  22/12/2018om22:38

  Ik ben heel enthousiast over de c9, ik wil graag een reinigingskuur, maar omdat ik wel vrij veel sport (krachttraining 3/4 keer per week) ben ik heel bang voor enorm spierverlies.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Of hoe kan ik dit voorkomen?

  • admin
   24/12/2018om12:28

   Hi Moniek,
   Goed dat je deze vraag stelt! Ik heb je net een mailtje gestuurd met het antwoord 🙂
   Lieve groet, Sanne

 • Marieke
  27/01/2019om10:09

  Hoi Sanne,
  Morgen ga ik van start met c9, ik heb al eens de 15 dagen gedaan en dat beviel ook erg goed. Als je het samen doet met een vriend of vriendin dan motiveert dat ook erg.
  Ik ben eigenlijk benieuwd naar dat bulgur recept van je buurvrouw , kan je die sturen?😉
  Groet Marieke

  • admin
   28/01/2019om15:21

   Hi Marieke,
   Vandaag je eerste dag van de C9! Goed dat je me even een berichtje stuurt want ik zie nu dan ik de interne link nog niet heb aangepast. Dat ga ik zo gelijk doen en ik mail je ook nog wel even de link naar het recept 🙂

   Heel veel succes nog, liefs Sanne

 • logi broek
  02/02/2019om08:23

  Gevalletje wc eend hier.
  Serieus op zoek naar info. En enige info is te vinden bij mensen die het zelf ook verkopen. Erg twijfelachtig dit.

  • admin
   02/02/2019om09:43

   Goedemorgen Logi,
   Ik heb je net even een e-mail gestuurd want ik heb iets meer info nodig voordat ik je kan helpen.
   Liefs Sanne

   • logi broek
    07/02/2019om15:43

    Hallo Sanne,

    Ik bedoel, dit is in mijn ogen geen onafhankelijke review. Als je het spul ook zelf verkoopt, vind ik dat er met dubbel moraal geschreven word. raar genoeg vind ik op internet nergens review’s van mensen die het zelf niet verkopen.
    Dit zet me te denken en word hier wantrouwend door.

    • admin
     10/02/2019om18:29

     Oohh dat snap ik helemaal vanuit jouw oogpunt. Ik denk ook dat de meeste net als ik eerste de kuur hebben geprobeerd, er een blog over hebben geschreven en daarna de keuze hebben gemaakt om ook anderen te begeleiden. Uit eigen ervaring weet ik dat het een mooie start kan zijn als je een gezondere levensstijl wilt nastreven en daar help ik anderen graag bij. Ook zonder de C9 😉

    • Josrie
     16/03/2019om13:24

     Logi broek, Ik verkoop het spul niet, en heb de C9 al 2x gedaan. Ik zit nu op dag 6 en ben 6 kilo afgevallen. Het is pittig, en je moet er 100% voor gaan, maar het resultaat is goed. Buiten het afvallen: goed o je lichaam te resetten van alles war slecht is, en toch zo verleidelijk en lekker.

 • M aalbregt
  28/06/2019om19:52

  Mijn vrouw en ik hebben het 3 jaar geleden ook gedaan, de detox en vervolg, ik ben 18 kilo afgevallen van 102 naar 84, mn vrouw 6 kilo van 64 naar 58, het ging ons in eerste instantie niet alleen om het afvallen, maar ook de detox. Wij zijn super tevreden, nu ben ik inmiddels wel een paar ( 6 kilo ) waarder, na 3 jaar. Het is best lastig als levens genieters om het uiteindelijke gewicht vast te houden, maar door op je voeding te letten, alles vers te bereiden, niks uit potjes en pakjes te gebruiken is het goed te doen, en ja wij doen ook wel “slechtere” dingen eten, vooral in de weekenden, je leeft maar één keer.
  Wa t de aloë Vera betreft, drink m koud, dan is t best te doen…..
  Ga volgende week weer beginnen om weer even te cleanen en waarschijnlijk ook wel weer wat af te vallen..
  En nee wij verkopen dit niet !!

 • Salima Marfouk
  02/04/2020om12:08

  Ik wil het ook bestellen ik heb het al een keer gedaan

 • Sarah pitroos
  26/06/2020om05:18

  Hallo,

  Ik zou het graag willen bestellen.

Laat een reactie achter