fbpx
Top

EMB bloedtest

Meten is weten

Ben jij benieuwd naar wat je lichaam jou te vertellen heeft? Of heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt (vitamines, mineralen)? Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Dan biedt de EMB bloedtest uitkomst!

Ik bied in mijn praktijk een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen in het lichaam kan aantonen en daarmee een verklaring geven voor de klachten waar jij mogelijk al langere tijd mee rondloopt, zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, huidklachten, concentratieproblemen of darmklachten.

Wat is de EMB bloedtest?

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem.

Wat heeft jouw lichaam je te vertellen?

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen.

Maar uit het bloed kan veel meer informatie gehaald worden. Met een paar druppels bloed uit je vinger krijg je uitgebreide informatie over de conditie van je lichaam. Zo kunnen er signalen naar voren komen van een eventuele vitaminen- en mineralentekort, voedselsensitiviteiten en of er zich parasieten, schimmels en/of bacteriën in je darm bevinden. Daarnaast wordt ook gemeten of er sprake is van een toxische belasting, een hormonale disbalans, of je stresswaarden te hoog zijn en nog veel meer.

Een team van experts van het lab analyseert het bloed op microscopisch en energetisch niveau. De uitslag van het lab combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies, zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

Afspraak maken

Ben jij benieuwd naar wat je lichaam jou te vertellen heeft?

Loop je al lange tijd met (vage) klachten, maar weet je niet waar dit vandaan komt?

Of heb je altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je een vitamine- en mineralen tekort hebt? Dan biedt de EMB bloedtest uitkomst!

Neem contact op

Ervaring van anderen

Yet

Na een eerder bloedtest was ik nieuwsgierig hoe ik voor stond en via internet kwam ik bij Sanne terecht ! Ik ben super blij en tevreden met deze kundige warme vrouw! Ze weet de juiste vragen te stellen en op een kundige maar leuke manier te vertellen hoe het ervoor staat. Ik wist dat het niet goed was maar wel een wake up call! En eye opener! Ik ben met de tips aan de slag gegaan en wat een verschil ik ben zo dankbaar dat Sanne me zo goed en fijn heeft geholpen ik zou iedereen een apk aanraden en zeker bij deze leukerd vol enthousiasme en passie vóór haar werk/cliënten. Ben heel dankbaar en voel me zoveel energieker zeker het mooiste kado wat je jezelf kan geven! Thanks Sanne!

Linda

Ik ben heel blij dat ik heb gekozen voor het 3 maanden traject. Sanne is heel vriendelijk, neemt de tijd en staat voor je klaar. Op advies van Sanne heb ik mijn voedingspatroon aangepast en dat ging boven verwachting goed. De EMB bloedtest wees uit welke supplementen ik nodig had om mijn tekorten aan te vullen. Met deze combinatie van de juiste voeding en supplementen en meer lichaamsbeweging, ben in 2,5 maand 7 kilo afgevallen. Ik ben minder vaak moe en zit lekkerder in mijn vel.

Matthijs

Ben ontzettend blij dat ik de EMB-test en het coachingstraject bij Sanne heb gedaan! Het was heel persoonlijk en ze heeft me concrete adviezen gegeven waarmee ik aan de slag kon. Ik voel me fitter en belangrijker, ik weet beter hoe ik goed voor m’n lichaam kan zorgen zodat ik ook fit blijf!

Julia

Ik heb de EMB test en de resultaten als enorm verhelderend ervaren. Voor mij vielen er verschillende puzzelstukjes op hun plaats, waardoor ik veel inzicht kreeg in het totaalplaatje van waar mijn klachten vandaan kwamen. De uitleg van Sanne heeft mij erg op weg geholpen om betere en meer opbouwende keuzes te maken voor mijn gezondheid!

Anoniem

2 maanden geleden heb ik de bloedtest bij Sanne laten doen. Ik was in eerste instantie een beetje overdonderd door de hoeveelheid informatie die eruit kwam maar Sanne legde goed uit dat je de adviezen (bv voeding, supplementen, beweging) kan zien als handvatten. Niet alles hoeft in één keer omgegooid te worden. Ik ben dus begonnen met wat voor mij het handigste was in te passen: tarwevrij eten, hoogwaardige supplementen, meer omega 3 en yoga. Ik vond dat laatste altijd een tikje zweverig, maar ik merkte na 3 sessies (gewoon op youtube te vinden) al dat ik ook naast die 20-30minuutjes veel meer op mijn ademhaling let. Nooit bij stilgestaan hoe oppervlakkig mijn ademhaling was en hoe hoeveel je lichaam aan stress los kan laten als je er een beetje beter op let. Ook het tarwevrij eten bevalt me prima; minder last van mijn buik en ik merk het ook duidelijk aan mijn huid. Het advies van Sanne ligt ergens waar ik het af en toe kan inkijken, en soms voeg ik dan weer wat toe aan mijn lijstje van aanpassingen. Maar eerlijk gezegd kost het me weinig moeite: ik was jaren bezig met: wat doet hetgeen wat ik nu doe voor hoe ik eruitzie. En dat is nu verschoven naar: wat doet hetgeen wat ik nu doe voor hoe ik me voel. Een hele waardevolle omslag!!

Wil jij ook de EMB Bloedtest doen of heb je nog vragen?

Wat is het doel van de EMB bloedtest?

Het doel van de EMB bloedtest is het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?

Het afnemen van een EMB bloedtest gaat heel eenvoudig in zijn werk. Met een vingerprikje waarvan ik een paar druppels bloed nodig heb. Ik heb niet veel bloed nodig, de afname is dus binnen korte tijd gedaan en is vrijwel pijnloos.

Vervolgens stuur ik het bloed op naar het laboratorium (EMB B.V.) waar ik mee samenwerk. Een deskundig team van het laboratorium analyseert je bloed en bekijkt de resultaten, waardoor je ook informatie krijgt over de patronen die zij in jouw waardes zien.

De uitslag van het laboratorium combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies (leefstijl-, voeding- en suppletie advies), zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

In het tweede gesprek bespreken we het persoonlijke advies. Meestal is dit zo’n 3 weken na het intakegesprek.

De EMB bloedtest is onderdeel van het coachingstraject waarbij ik je intensief begeleid om van je klachten af te komen. Tijdens het adviesgesprek bespreken we of je naar aanleiding van de uitkomst van de test behoefte hebt aan extra begeleiding d.m.v. het traject.

Waar wordt op getest?

Met de EMB bloedtest kunnen de volgende verstoringen aangetoond worden:

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
 • Adrenale status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
 • B12-status
 • Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vitamine A, etc.)
 • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.)
 • Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)
 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)
 • Bacteriële belasting
 • Geopatische stress (stress van WIFI, zendmasten, etc.)
 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Tevens worden de volgende reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Wellicht duiden de uitslagen erop dat je darmflora uit balans is, dat je stresswaarden te hoog zijn, of dat je insulineresistentie aan het ontwikkelen bent.

Zeer waardevolle informatie om serieuze gezondheidsproblemen voor te zijn.

Wat zijn de voordelen van deze test?
 • De test geeft snel en veel informatie omtrent de status van jouw gezondheid en aanwezige gezondheidsproblemen.
 • De behandeling is vaak efficiënter en korter.
 • De test voorziet in een leefstijladvies, een voedingsadvies en een suppletieadvies.
 • De test is veel goedkoper dan normaal via laboratoriumonderzoek zou moeten worden betaald.
Wat zijn de kosten?

De EMB bloedtest is onderdeel van het coachingstraject waarbij ik je intensief begeleid om van je klachten af te komen. Tijdens het adviesgesprek bespreken we of je naar aanleiding van de uitkomst van de test behoefte hebt aan extra begeleiding d.m.v. het traject.

De EMB bloedtest bevat een korte intake, bloedtest afname en daarna een vervolgconsult waarin we het advies bespreken. De kosten hiervoor zijn €189,-.

De bloedtest wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar.

De kosten bedragen de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de afnametijd, de analysetijd in het lab en het uitleggen en uitwerken van het uitgebreide persoonlijke advies.

Wat betekent energetisch?

Het hele universum hangt aan elkaar door trillingen of frequenties. Dit betekent dat iedere stof, ieder lichaam en alle onderdelen daarvan een eigen specifieke frequentie of frequentiebereik hebben. Als duidelijk is welk onderdeel welke frequentie of frequentiebereik uitstraalt, kun je dit zichtbaar maken, met behulp van verschillende apparatuur.

De Energetisch Morfologische Bloedtest bestaat uit het analyseren en meten van reguliere waarden (met wat relevante toevoegingen) en van energetische waarden.

Is de EMB bloedtest hetzelfde als een reguliere bloedtest?

De adviezen die worden gegeven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld voor vitamine B12 kan er een regulier normale waarde zijn, terwijl deze EMB test een deficiëntie aangeeft. EMB test doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de client. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging of verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoeken en adviezen naar aanleiding van de EMB bloedtest vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Heb je nog vragen?

Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken voor een kort kennismakingsgesprek. In dit gesprek kijken we naar waar je nu staat, waar je graag naartoe wilt en wat de EMB bloedtest voor je kan betekenen. Het kennismakingsgesprek kan ook telefonisch.