fbpx
Top

EMB bloedtest

Meten is weten

Ben jij benieuwd naar wat je lichaam jou te vertellen heeft? Of heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt (vitamines, mineralen)? Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Dan biedt de EMB bloedtest uitkomst!

Ik bied in mijn praktijk een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen in het lichaam kan aantonen en daarmee een verklaring geven voor de klachten waar jij mogelijk al langere tijd mee rondloopt, zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, huidklachten, concentratieproblemen of darmklachten.

Wat is de EMB bloedtest?

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem.

Wat heeft jouw lichaam je te vertellen?

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen.

Maar uit het bloed kan veel meer informatie gehaald worden. Met een paar druppels bloed uit je vinger krijg je uitgebreide informatie over de conditie van je lichaam. Zo kunnen er signalen naar voren komen van een eventuele vitaminen- en mineralentekort, voedselsensitiviteiten en of er zich parasieten, schimmels en/of bacteriën in je darm bevinden. Daarnaast wordt ook gemeten of er sprake is van een toxische belasting, een hormonale disbalans, of je stresswaarden te hoog zijn en nog veel meer.

Een team van experts van het lab analyseert het bloed op microscopisch en energetisch niveau. De uitslag van het lab combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies, zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

Afspraak maken

Ben jij benieuwd naar wat je lichaam jou te vertellen heeft?

Loop je al lange tijd met (vage) klachten, maar weet je niet waar dit vandaan komt?

Of heb je altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je een vitamine- en mineralen tekort hebt? Dan biedt de EMB bloedtest uitkomst!

Neem contact op
Wat is het doel van de EMB bloedtest?

Het doel van de EMB bloedtest is het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?

Het afnemen van een EMB bloedtest gaat heel eenvoudig in zijn werk. Met een vingerprikje waarvan ik een paar druppels bloed nodig heb. Ik heb niet veel bloed nodig, de afname is dus binnen korte tijd gedaan en is vrijwel pijnloos.

Vervolgens stuur ik het bloed op naar het laboratorium (EMB B.V.) waar ik mee samenwerk. Een deskundig team van het laboratorium analyseert je bloed en bekijkt de resultaten, waardoor je ook informatie krijgt over de patronen die zij in jouw waardes zien.

De uitslag van het laboratorium combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies (leefstijl-, voeding- en suppletie advies), zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

In het tweede gesprek bespreken we het persoonlijke advies. Meestal is dit zo’n 3 weken na het intakegesprek.

Waar wordt op getest?

Met de EMB bloedtest kunnen de volgende verstoringen aangetoond worden:

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
 • Adrenale status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
 • B12-status
 • Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vitamine A, etc.)
 • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.)
 • Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)
 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)
 • Bacteriële belasting
 • Geopatische stress (stress van WIFI, zendmasten, etc.)
 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Tevens worden de volgende reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Wellicht duiden de uitslagen erop dat je darmflora uit balans is, dat je stresswaarden te hoog zijn, of dat je insulineresistentie aan het ontwikkelen bent.

Zeer waardevolle informatie om serieuze gezondheidsproblemen voor te zijn.

Wat zijn de voordelen van deze test?
 • De test geeft snel en veel informatie omtrent de status van jouw gezondheid en aanwezige gezondheidsproblemen.
 • De behandeling is vaak efficiënter en korter.
 • De test voorziet in een leefstijladvies, een voedingsadvies en een suppletieadvies.
 • De test is veel goedkoper dan normaal via laboratoriumonderzoek zou moeten worden betaald.
Wat zijn de kosten?

Je kan een EMB bloedtest bij mij doen als aanvulling op jouw huidige coachingstraject of los afnemen met korte intake, bloedtest afname en daarna een vervolgconsult waarin we het advies bespreken.

 • EMB als onderdeel bij een lopend coachingstraject: €145,-
 • EMB los: intake + 1 vervolgconsult €184,-*

*een EMB los is duurder omdat ik gegevens van je nodig heb die ik anders in een intake van een lopend traject kan vragen. Bij de afname moet ik dus eerst veel meer vragen stellen (korte intake). 

De bloedtest wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar.

De kosten bedragen de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de afnametijd, de analysetijd in het lab en het uitleggen en uitwerken van het uitgebreide persoonlijke advies.

Wat betekent energetisch?

Het hele universum hangt aan elkaar door trillingen of frequenties. Dit betekent dat iedere stof, ieder lichaam en alle onderdelen daarvan een eigen specifieke frequentie of frequentiebereik hebben. Als duidelijk is welk onderdeel welke frequentie of frequentiebereik uitstraalt, kun je dit zichtbaar maken, met behulp van verschillende apparatuur.

De Energetisch Morfologische Bloedtest bestaat uit het analyseren en meten van reguliere waarden (met wat relevante toevoegingen) en van energetische waarden.

Is de EMB bloedtest hetzelfde als een reguliere bloedtest?

De adviezen die worden gegeven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld voor vitamine B12 kan er een regulier normale waarde zijn, terwijl deze EMB test een deficiëntie aangeeft. EMB test doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de client. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging of verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoeken en adviezen naar aanleiding van de EMB bloedtest vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Heb je nog vragen?

Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken voor een kort kennismakingsgesprek. In dit gesprek kijken we naar waar je nu staat, waar je graag naartoe wilt, wat de EMB bloedtest voor je kan betekenen en of een coachingstraject wenselijk is. Het kennismakingsgesprek kan ook telefonisch.